av.hüseyin mutlu Karaman ürünlerini taşıyan tırların sınırdan geri gelmeye başlamasıyla mı gözünüzü açacaksınız

Karaman sorunları konusunda duyarlı olmaya çalışan Avukat Hüseyin Mutlu , sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

KARAMAN'IN 2015 YILINDAN BU YANA AÇIK ARA EN ÇOK İHRACAT YAPTIĞI ÜLKE IRAK'IN BAKANLAR KURULU'NUN 41. OLAĞAN TOPLANTISINDA EN ÇOK İHRACAT YAPILAN ÜRÜNLERİMİZE KARŞI ALDIĞI YASAK KARARLARI KABUL EDİLEMEZ.

Karaman OSB Müdürlüğü'nün ve Ticaret Odasının aradan geçen 50 güne rağmen sessizliği ilimiz için bu kadar önemli bir konuda haberleri dahi olmadığı kanısı uyandırmaktadır. Karaman ürünlerini taşıyan tırların sınırdan geri gelmeye başlamasıyla mı gözünüzü açacaksınız.

Karar nedir neden bu kadar önemlidir?

09.10.2023 tarihinde Irak Bakanlar Kurulunun 41. olağan toplantısında;

- Ekonomi Bakanlar Konseyinin meyve suları, meşrubat, hamur işleri ve kek ithalatının yasaklanmasına ilişkin tavsiyesinin onaylanması,

- HER TÜRLÜ HAMUR İŞLERİ VE KEKLER İÇİN, KARARIN DÜZENLEME TARİHİNDEN İTİBAREN DOKSAN (90) GÜN SONRA UYGULANMASINA BAŞLANMASI kararı alınmıştır.

Özetle; Karaman'ın 2015 yılından bu yana açık ara en çok ihracat yaptığı ülke en çok ihracat yapılan kalemine yasak getirmekte sanayi arsaları hakkında eleştirme bir gün içinde jet hızıyla kınama açıklaması yapan zihniyet 50 gün geçmesine rağmen üyelerinin haklarını ve Karaman'ın hakkını savunmaktan dahi aciz konumdadır.

Ticaret Bakanlığımıza bu kararın uygulanması durumunda ekonomik sonuçlarını içeren ve gerekli baskının yapılmasını içerir mektubumuzu geçen hafta gönderdik.