"20. ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ"NİN VAN KÜLTÜR YOLU KAPSAMINDAKİ İKİNCİ GÜNÜ DE TAMAMLANDI

'20. ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ'NİN VAN KÜLTÜR YOLU KAPSAMINDAKİ İKİNCİ GÜNÜ DE TAMAMLANDI

“20. ÇOCUK FİLMLERİ FESTİVALİ”NİN VAN KÜLTÜR YOLU KAPSAMINDAKİ İKİNCİ GÜNÜ DE TAMAMLANDI

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenen; “20. Çocuk Filmleri Festivali”nin Van Kültür Yolu kapsamındaki ikinci günü de tamamlandı. 3 Temmuz tarihine kadar devam edecek festivalin ikinci günü de çocuklar tarafından büyük ilgi ile karşılandı. 

 

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Van’da gerçekleştilen ve çocukları kültür ve sanatla buluşturmayı hedefleyen “Çocuk Filmleri Festivali”nde ikinci günü de birbirinden eğlenceli etkinliklerle noktalandı.  3 Temmuz’a kadar sürecek festival çocukları; sinema ile yazım, yapım aşamasından izleme kültürüne kadar birçok aşama ile buluşturmaya devam edecek. Sinema kültürünü çocuklara aşılamayı hedefleyen festival, çocukların dünyayı tanımalarını, kendilerini güvenle ifade edebilmelerini ve sanatı çocuklar için erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

 

Çocuklar Atölyeler İle Hem Öğrendi Hem Eğlendi

Festivalin ikinci gününde de minik sinemaseverler için atölyeler düzenlendi. İlk olarak Tiyatro Eğitmeni Burhan Gün “Yaratıcı Drama Atölyesi” ile çocuklarla buluştu. Yoğun bir katılımla gerçekleşen atölyede Gün, çocuklara sahne sanatları hakkında bilgi aktarımında bulundu. Günün bir diğer atölyesinde  ise Oyuncu ve Senarist Etem Caner Karaüç “Yazarlık Atölyesi” ile çocuklarla bir araya geldi. Karaüç, atölyede çocuklara senaristliğe dair bilgiler aktardı ve senaryo yazımına, diyalog kurmaya dair alıştırmalar gerçekleştirdi.

Festivale Yoğun İlgi Devam Ediyor

Festival sinema gösterimleri ile devam etti. İkinci günde “Ejderham ve Ben”, “Cesur İtfaiyeci” ve “Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör” filmlerinin gösterimleri gerçekleşti. Ayrıca Çizgi Kukla Tiyatrosu “Yaramaz Kediler” oyunu Van Müzesi’nde sergilendi. Oyun büyük ilgi karşılandı ve çocukların beğenisini kazandı. 

20.⁠ ⁠Çocuk Filmleri Festivali, çocukların sinema kültürüne dair birçok bilgiyi öğrenmesini sağlıyor. Çocuklar festival boyunca hem sinemaya dair birçok bilgiye ulaşıyor hem de eğlenceli anlar yaşıyor.

 

FESTİVAL PROGRAMI 

 

01 Temmuz, Pazartesi

 

11.00 “Cesur Balina Katak”

13.00 Film Okuma Atölyesi – Cem Başak

14.00 “Harika Kanatlar: Maksimum Hız”

14.00 Drama Atölyesi – Bekir Erdem Öz

17.00 “Kardeş Takımı”

 

02 Temmuz, Salı

 

11.00 “Benim Tatlı Diş Perim”

13.00 Dans Atölyesi – Fatma Yılmaz

14.00 “Süper Ajan Bernard: Görev Mars”

14.00 Yönetmenlik Atölyesi- Gizem İbak

17.00 “Çocuk Kalbi”

 

03 Temmuz, Çarşamba

 

11.00 “Altın Gaga ve Macera Çetesi”

13.00 Kukla Atölyesi – Abdullah Gün

14.00 “Cesur İtfayeci”

14.00 Oyunculuk Atölyesi- Duygu Erdem

17.00 “Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör”